Rügen – dag 5

Written by Jan Douwe

Vandaag is het wasdag. We hebben natuurlijk wel genoeg kleding mee, maar de stapel met stinkende sokken en ondergoed groeit iets te hard. Tijd dus om even een wasserette te bezoeken.  Die vinden we in het nabijgelegen dorpje Binz. Wat toevallig goed uit komt, want vanaf daar vertrekt ook de stoomtrein ook die we vandaag op de planning hebben staan.

Maar eerst even de vuile was buiten hangen

En daarna drogen, want het huisje heeft ook geen wasrekje.

Hierna begeven we ons naar Station Binz waar we kaartjes kopen voor een ritje naar het dorpje Göhren, het meest oostelijk gelegen dorp op het eiland zelf. En net als elk ander zichzelf respecterend Duits eiland dorpje heeft ook Göhren een zeepier

En hier komt ons transport aan, de 99 4801-9, gebouwd in 1938, en sinds de jaren 90 van de vorige eeuw in dienst op het eiland Rügen.

Na een rit van ongeveer 30 minuten komen we aan bij Göhren. Een korte wandeling van nog geen 5 minuten vanaf het eindpunt van de trein brengt ons op het strand.En ja hoor, zie hier, een zeepier

Het is nog geen vakantie in Duitsland dus het is nog heel rustig op het strand

2 dames die levensmoe zijn doen een zwempoging in het hele koude water

Hollandse amateurs die een poging doen om kuilen te graven op een Duits strand.

En dan is het weer tijd om terug te rijden naar Binz. Ik loop wat eerder terug zodat ik de trein binnen kan zien komen rijden.


Dit keer is het een andere loc die ons trekt

Onderweg komen we nog wat spanning, sensatie en 112 Duitsland tegen

Het jachtslot, hier zijn we nog niet geweest. Je mag de toren in, en hebt dan op 40 meter hoogte een geweldig uitzicht over Rügen.

Wat jullie kunnen kan ik ook hoor….


Locomotief doet nog even goed zijn best om de Natura 2000 gebieden wat extra stikstof te geven

S’avonds wandelt Martine nog even met Thijs door de haven, en ze spotten zowaar een Noors marine schip, de A-531. Het lijkt er op dat er nog 2 andere schepen mee voeren. Mogelijk een oefening, want voor de haven van Hamburg zijn ze te ver uit de richting van waar ze vandaan gekomen zijn

Morgen alweer de laatste dag Rügen.  In de planning staat nog wat rondhangen in Sassnitz, foto’s maken van de nodige bezienswaardigheden en wat op het strand struinen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 + zestien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.