Rügen – dag 4

Written by Jan Douwe

Vanochtend beloofd het weer niet veel goeds als we wakker worden. Het zonnetje scheen even, maar het wordt aardig bewolkt en het trekt aardig dicht. Maar we zien wel wat het weer de rest van de dag gaat worden. We doen eerst nog even wat boodschappen voordat we op weg gaan naar onze volgende bestemming. Tijdens het teruglopen van de winkel klaart het zowaar op. De wind is wel vrij koud, maar met het zonnetje erbij is het goed te doen. Het is alleen wel kouder dan gisteren. Maar tegen kou kun je je gelukkig kleden, dus de winterjassen gaan gewoon mee.

Onze bestemming voor vandaag is Jasmund National park, het kleinste nationale park van Duitsland. De koningstoel waar we op dag 2 naar toe zijn gevaren bevindt zich in dit park, en sinds 22 april kun je via een skywalk over het hoogste punt heen lopen. We stappen dus rond half 1 in de auto en rijden naar het park.

Via een wandeling van 3 kilometer vanaf het parkeerterrein komen we bij het info centrum. We lopen de heenweg, op de terugweg pakken we de pendelbus

We lopen de makkelijke route (volgens de boeken)  en komen onderweg toch best wat aardige uitzichten tegen

Na een wandeling van bijna een uur (treuzelende kinderen etc..) komen we uiteindelijk aan bij het informatie centrum. We doen hier eerst even een kopje koffie en Thijs en Silke willen toch echt eerst even spelen in de speeltuin van het park.

We gaan toch na de koffie eerst even snel een ronde over de skywalk

En laat ik het zo zeggen: het ding wiebelt enorm. Voor iemand met hoogtevrees (lees ik) is dit wederom een uitdaging waar ik niet op zit te wachten. Tel daarbij op dat je ook nog een keer 60 meter boven de zee bungelt aan een paar stukjes ijzerdraad. Niet echt mijn comfortzone om het maar zo te zeggen

Maar het uitzicht mag er dan wel weer zijn vanaf dit punt.

En nog een kort filmpje:

Hierna gaan de kids nog even de speeltuin in en chillen we even in het zonnetje. We horen via de koffiedame dat het victoria uitzichtpunt ook de moeite waard is. Aangezien we er toch zijn en het maar een klein stukje lopen is gaan we daar ook nog even kijken. 

Aangekomen op het victoria punt blijkt het om gewoon een dikke plank met een hek te gaan waardoor je net wat verder over de rotsen heen kunt hangen.  En waar je bij de skywalk half half naar beneden / opzij kunt kijken…

Hang je hier dus letterlijk boven de afgrond. Wederom niet echt goed voor mijn hoogtevrees

Maar de conclusie is wel dat we persoonlijk dit uitzichtpunt mooier vonden dan de skywalk.

We rijden hierna met de pendelbus terug naar de parkeerplaats. En waar we eigenlijk de hele middag best goed weer hebben gehad begint het nu ineens te spetteren. We rijden daarom maar even een blokje om in de auto voordat we weer terug naar onze villa gaan.

S’avonds eten we een hapje op de MS Manfred, die in de haven ligt. Een tip van onze huurbaas. Prima eten, volle borden en voor 8 personen friet! heerlijk gegeten. Ik loop met Thijs de pier verder af . (de langste van Europa) en we maken nog wat foto’s

Hierna gaan we terug naar huis. Morgen staat de Rasende Roland op het programma 😀

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × vier =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.