Rügen – Dag 3

Written by Jan Douwe

Vanochtend begint wederom vroeg. De kids zijn er weer vroeg bij. Dus we zitten op tijd aan het ontbijt. Vandaag is het de dag van de arbeid, waardoor in Duitsland bijna alles dicht is. Dus gisteren hebben we al even op internet lopen zoeken of we vandaag wel terecht konden in het Boomkruinpark, wat gelukkig het geval was. Dit park heeft een 40 meter hoge uitzichttoren op een 40 meter hoge heuveltop, waardoor je ongeveer 80 meter boven N.A.P. zit, en met mooi weer je zicht hebt tot Stralsund, een dikke 30 kilometer verderop. Het is niet helder genoeg om de stad uiteindelijk zelf te zien, maar we hebben wel de pijlers van de brug gezien.

We stappen in de auto en gaan op weg naar het park. Hier aangekomen blijkt de slagboom van het parkeerterrein niet goed te werken waardoor we eerst een aantal minuten staat te wachten half op de hoofdweg.

Het informatie centrum

We gaan direct de eerste klim aan naar 9 meter, waardoor we op 17meter N.A.P. zitten. Vanaf hier gaat het geleidelijk omhoog tot de heuvel op 40 meter hoogte

Na een korte wandeling komen we aan bij de uitkijk zelf. vanaf hier gaan we dus stuk een stuk omhoog.

Boom in het midden van de uitkijk.

De trouwe lezer weet ondertussen dat ik een gezonde haat/liefde verhouding heb met hoogtes. Dus ook bij deze toren zal ik waarschijnlijk niet helemaal in mijn nopjes zijn als ik helemaal boven ben. De eerste paar verdiepingen gaan nog wel, maar rond de 20 meter beginnen de handen toch wel wat te zweten. En tot overmaat van ramp trilt de toren ook nog door alle mensen die naar boven en beneden lopen. Maar goed, we zetten maar door, want halverwege ophouden is ook zo wat. Uiteindelijk komen we boven aan en kunnen we genieten van het uitzicht vanuit de toren.

Niet echt superduidelijk waarschijnlijk, maar er was een zeearend in gevecht met 2 buizerds in de lucht

En zo ziet het er van boven naar beneden uit

Nadat dat nog wat foto’s gemaakt hebben gaan we terug naar beneden. We pakken de glijbaan op het eind van het parcours en halen hierna nog een hapje eten in het informatie centurm. Hierna rijden we nog een keer terug naar  Prora zelf, op Google Maps zagen we gisteren dat er nog een ruine gebouw zou moeten zijn waar we misschien dichterbij kunnen komen. En aangezien we toch in de buurt zijn gaan we hier even kijken.

We parkeren de auto op een parkeer terrein wat enkel via een slechte keiweg te bereiken is, en we worden teleurgesteld. Er staat een hoog hekwerk om de ruïne heen. Dat is balen. We besluiten om toch maar een stuk om het gebouw heen te lopen, misschien is er ergens wat ruimte waardoor we betere foto’s kunnen maken. Helaas is dit niet het geval, het gehele gebied staat vol met bomen. Maar als we een stukje doorlopen vinden we een stuk hekwerk waar we onderdoor kunnen kruipen. Wat ik dus doe om wat foto’s van binnen in de ruïne te maken.

Nadat ik weer terug ben gaan we het strand nog even op, Thijs en Silke willen ook nog even los. Na 45 minuten gaan we weer terug naar de auto, en maken op de terugweg nog wat fotos voor de hekken.

hmmmmmm… Dat bord had ik eerst niet gezien

We rijden hierna nog even naar het dorp Sellin om daar naar de pier te lopen, met een klassieke opbouw. De pier zelf is bijna 400 meter lang.

De achterkant van het pier gebouw.

We lopen terug naar het dorp, waar we in een Italiaans restaurant een een ijscoupe halen. Ik blijf fan van de After Eight becher, dus die wordt vandaag ook weer besteld. Nadat we afgekoeld zijn rijden we terug naar huis. Dag 3 zit er op.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.