USA 2018-D17-Valley of Fire & Vegas Baby!

Written by Jan Douwe

Na een rustige nacht slapen zijn we allemaal weer vroeg wakker en na een ontbijtje en een haarvlecht sessie bij Silke maken we ons op voor de laatste rit van onze vakantie. Die van Overton naar onze laatste verblijfplaats, Sam’s town KOA in Las Vegas. Het is nog een rit van ongeveer 130 kilometer langs ondermeer Lake Mead en de Valley of Fire.

Thijs is druk aan het meehelpen met inpakken van de camper.

Ik gooi de tank nog even vol bij het lokale tankstation en zie een hele groep motorrijders zitten. Ik heb nog steeds geen foto van Grutte Pier met een Harley Davidson, dus ik strek de stoute schoenen aan en loop naar de groep toe. De groep is ietwat verbaasd over 1) het toch wel redelijk vreemde verzoek om een foto te mogen maken, en 2) dat ik ze direct in het Nederlands aanspreek, want hoe wist ik dat? (dat kon ik vanaf de parkeerplek al horen). Ik mag een willekeurige motor uitzoeken van het gezelschap en kies voor deze mooie chopper om Grutte Pier op neer te zetten.

Na dit mooie foto moment voor mij loop ik nog even terug naar de groep om ze te bedanken. De biker waarvan ik de motor mocht gebruiken kijkt nog een keer naar Grutte Pier (en de vlag die hij beethoud) en begint spontaan in het Gronings tegen mij te knauwen dat dit toch echt niet kan, en dat ik de foto maar over moet doen. Mooi niet! Weer een overwinning voor Grutte Pier op de Groningers!

Hierna rijden we richting de Valley of Fire.

We waren toch wel een beetje vergeten hoe mooi dit park wel niet is, en dat op slechts een uurtje rijden van Vegas

Natuurlijk moet de Olifant rots ook even op de foto

Bij het parkeerterrein zijn een paar grotten, waar Thijs de tijd van zijn leven in heeft, overal op klauteren en klimmen.

En ook Silke heeft het hier prima naar haar zin

Uiteindelijk moet ik Thijs van de rotsen afsleuren, mee de woezel en pip mobiel in omdat hij niet weg wil!

Misschien herkend 1 van de collega’s dit plaatje?

We rijden door naar het visitor center om de parkfee nog even te betalen

En hierna rijden de de Scenic loop naar de 2 white domes. En daar spotten we zowaar de eerste big horn sheeps. 4 stuks in totaal

We rijden verder over de loop en vergapen ons aan het ene naar het andere mooie uitzicht

En we spotten zowaar ook nog papa big horn sheep

En 2 van z’n vrouwtjes!

En op de parkeerplek iets veder op spotten we ook nog een paar grond eekhoorntjes.

Aan het eind van de loop (of halverwege) zijn de White domes te bezichtigen. Er loopt ook een korte trail van 2 kilometer om de domes heen, en die lopen Martine en ik.

En we zien weer de mooiste uitzichten

Laatste restanten van de film “the professionals” uit 1966. Dit zijn de enige resten die nog aanwezig zijn van deze film.

En we lopen door een soort van slot canyon

Dit soort tekeningen zie je ook in het Waves park bij kanab, hier zijn ze wat ruiger.

We zijn uiteindelijk bijna een uur weg geweest en zeiknat van het zweet. Het is heel warm en het was toch stiekem wel een een beste klim / afdaling. We rijden terug de loop af om het park te verlaten richting Las Vegas.

En na een dik uur zijn we dan bij Sam’s Town KOA campground. We zetten de camper op de parkeerplaats, doen een oriëntatie rondje en gaan dan met de shuttle bus richting de strip.

Thijs wil graag bij de Piraten show kijken bij Treasure Island. Maar die is in 2013 gestopt. Teleurstelling alom dus bij hem.

Boottochtje in het Venetian. Toch even 59$ pp aftikken voor 13 minuutjes rondvaren in een elektrisch bootje terwijl je door een miljoen Japanners met telelenzen wordt vast gelegd.

En je kunt in elk hotel gokken.

We pakken de shuttle bus terug om 21.15. Bij terugkomst in de camper leggen we Thijs en Silke op bed, en ze zijn binnen no time vertrokken naar dromenland. (ze hebben de hele middag niet willen / kunnen slapen in Las Vegas).

Het weer: een pittige 38 graden, tot ruim 10 uur s’avonds. Toen koelde het af naar wel 31 graden!

Gespotte dieren: Bighorn sheep, grondeekhoorns, wilde paarden en de nodige hagedissen.

Gereden kilometers: 145 km

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.