USA-D12-Miep Miep

Written by Jan Douwe

Tijdzones. Wat een drama. Want waar de 1 denkt: Hey, het is half 8, zit de ander nog een andere tijdzone waar het nog maar half 7 is. En dat blijkt dan toch de juiste tijd te zijn. Weer niet uitslapen dus voor Jannita. De dames vinden het tijd voor lekkere koffie, dus lopen ze helemaal naar de overkant. Of ik ook iets wil? Nee, want het is toch koud tegen de tijd dat jullie terug zijn. Blijkt het tankstation alleen maar koffie te schenken en geen gekke smaakjes. Als Silke ook van bed is en haar ontbijt naar binnen heeft gewerkt vertrekken we. Jannita mag shotgun rijden, want die heeft slecht geslapen. Dus stoel een stuk achterover en daar gaan we weer. Na een uurtje rijden wil ik even de benen strekken en maak ik direct maar even de camper foto van vandaag

We rijden verder richting Page. We komen nu over een stuk weg waar we in 2013 niet langs konden vanwege een flashflood. We mogen er nu wel langs, en na een korte maar steile klim krijgen we het volgende uitzicht. De scheur in de grond is Marble Canyon, het eerste stuk van de Grand Canyon.

En Grutte Pier is er ook weer

We rijden verder richting Page. Dit moeten we nog even opzoeken 😀

Jannita en ik gaan naar de horseshoe bend, omdat we er toch zijn. Het viel met de hitte wel mee.

En het is vandaag Grutte Pier dag, want daar is ie weer

En met de nieuwe lens kunnen we een net wat betere foto maken van de horseshoe bend zelf

In vergelijking met de laatste keer dat we hier waren is het nu een stuk drukker, en staan er tegenwoordig ook hekken bij het uitzicht punt, en er stond nu ook een sheriff het verkeer te regelen.

We rijden naar de camping bij Lake Powell, maar die zit ramvol. We krijgen daarom het advies om naar een andere campground te rijden waar nog wel plek is. Daar aangekomen worden we in het verste hoekje weg gedrukt. Er is wel een zwembad op de campground zelf, dus daar moet gebruik van worden gemaakt. Martine ziet echter iemand boven op de heuvel staan, vlak bij onze camper, en ik besluit daarom om niet mee te gaan zwemmen, maar ook dat stuk te wandelen. Na een minuut of 10 lopen is dit het eerste uitzicht.

Ik ga nog verder omhoog en spot de nodige wilde dieren

Het bovenste punt bereikt!

Zoek de hagedis

Grutte Pier is natuurlijk ook mee

En ik spot een ruigpoot buizerd

En daar is ie dan! We hadden gehoopt hem te spotten in New Mexico 5 jaar geleden, maar nu zie ik hem in het echt! De Geococcyx californianus! De Nemesis van Wile E. Coyote!

De Road Runner!

En ik spot ook nog een grondeekhoorn

Vanuit mijn ooghoek zie ik iets bewegen… het zal toch niet?

Jawel, nummer 2!

Die kan dus van het lijstje af. Ik loop door een stuk woestijn/zand waar niet veel gelopen word, waardoor ik ook dit soort sporen zie.

Nog een grote hagedis, formaat schoenmaat 38

Daar loop je dan

Het wordt al wat donkerder, dus ik ga maar op huis aan, maar niet voordat ik m’n walkie talkie kwijt raak en geen contact meer heb met het thuisfront

Stipt 6 uur ben ik terug bij de camper. We koppelen hem los en rijden nog even naar downtown Page om een hapje te eten. We willen eigenlijk eten bij een western restaurant, maar ernaast zit een tentje met chinees eten, en als we Thijs de keuze geven is hij heel duidelijk: “Bami van de chinees”. Dus eten we daar een hapje. Het valt gelukkig mee met de rochelende en keelschrapende chinezen, dus we kunnen zowaar nog fatsoenlijk eten. Nadat we onze buikjes vol hebben gegeten rijden we de camper terug naar de campground en gaan we slapen.

Het weer: Lekkere 33 graden

Gespotte dieren: Hagedissen, Road runner, konijnen en roadkill spul

Gereden kilometers: 161

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.