USA 2018-D10-Montezuma’s Castle

Written by Jan Douwe

Na wat overleg gisteravond hebben we besloten om nog 1 nacht bij te boeken. Het is hier lekker rustig en Thijs en Silke zijn allebeide blij dat ze weer wat bewegingsruimte hebben. Vooral Silke, want die kan niet over de vloer in de camper kruipen. Die hebben we nu al 5 keer schoon gemaakt, maar na elke poetsbeurt zijn de doekjes nog zwarter dan de keer ervoor. Ik heb al voorgesteld om bij een volgende camper huur eerst langs een deepcleaning te gaan voor een goede schoonmaakbeurt. Als je de gordijnen open maakt komt er voor je gevoel stof uit wat is opgewaaid toen de eerste pioniers over de prairie heen denderden. (en zo ruikt het ook wel een beetje)

Maar goed, we boeken dus een nacht bij en halen een bordje op om onze plek voor deze dag vast te leggen. We willen namelijk nog we even de hort op, want er zitten hier nog wel een paar bezienswaardigheden in de buurt. Thijs zet ondertussen het bord goed neer met de volgende wijsheid: Nu mag alleen wij hier staan, geen andere autos.

De Woezel en Pip mobiel staat met de neus richting de Oak Creek. Een rivier die dwars door de vallei heen loopt, de Slide Rock is hier ook een onderdeel van. Thijs en ik lopen een stukje door de bossen heen om te kijken of we ergens anders iets makkelijker bij de rivier kunnen komen. En dat lukt, dus we kunnen lekker met de voetjes in het koude water

Er zitten ook een hele boel mieren op het terrein, en we komen deze caravaan tegen

Nog wat meer plaatjes van de rivier

Wij staan net voorbij de stroomversnelling

En er vliegt ook weer een kolibrie door de bosjes heen

Nadat we allemaal de bammetjes op hebben en alle spullen weer weg gestouwd zijn gooien we de motor aan en rijden we richting Montezuma Castle National Monument.

Let op de entree prijzen, duur he?

Montezuma Castle is een oude verzameling rotswoningen waarvan er een aantal nog goed bewaard zijn omdat deze hoog gelegen waren.

De lager gelegen ruimtes dienden als opslag voor mais etc.

Ik krijg tekst en uitleg van een oude vrijwilliger die in 1950 zelf nog naar boven is geweest om de laatste foto’s te maken van de woningen. Hierna is de locatie afgesloten voor publiek vanwege alle externe invloeden op het hout en steen van de woningen.

Overblijfselen van lager gelegen rotswoningen.

Maquette van hoe het er uit zou kunnen hebben gezien

We spotten ook het nodige hagedissespul

Thijs heeft het Junior Ranger Pakket gekregen, en heeft alle vragen goed beantwoord, en is nu officeel junior ranger van Montezuma Castle

Ow ja… De kosten voor toegang tot het park. Handig als je een National Park Pass hebt en deze ook meeneemt, want dan mag je gratis het park in.

Hierna rijden we naar Camp Verde om wat boodschappen te doen. We doen deze in de Bashal’s, een lokale keten, die een keer zo goedkoop is als de Wallmart.

Thuis gekomen vinden we dit pakket op onze camping tafel… Hebben we iets gemist?

En het certificaat van Thijs:

Het weer: 37 graden, niet te doen in de volle zon. Vandaar dat Grutte Pier ook thuis is gebleven.

Gespotte dieren: Kolibrie, stinkdieren, Kalkoengieren, hagedissen

Gereden kilometers: 85 km

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + zes =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.