USA 2018!

Written by Jan Douwe

Dit is em dan. Onze ride tijdens onze USA 2018 trip. 9 meter lang, 2.5 meter breed, een Ford V10 onder de hood, en bakken vol met ruimte achterin.  We hebben nog geen koosnaampje voor dit vakantiehuis op wielen, maar zodra die er is zullen we deze zeker delen, en ik kan nu al wel verklappen dat naast de klompjes nu ook een Fryske beroemdheid meegaat!

Op de Amerika beurs van afgelopen voorjaar kwamen we in een foldertje het fenomeen “Boondocking” tegen. Dit gaan we (deels om kosten te besparen, deels omdat het gewoon cool is) waarschijnlijk ook een aantal keer doen. In elk geval bij Kingman hebben we al een adresje gezien waar we naar toe willen gaan.

en wat is de planning?

We vliegen vanaf Amsterdam naar Detroit, en dan door naar Las Vegas. We verblijven verplicht 1 nacht in Las Vegas voordat we de camper kunnen ophalen bij het verhuurbedrijf. We hebben het volledige pretpakket van de camper  (onbeperkte kilometers / gebruik van generator etc) dus we kunnen helemaal los gaan. We hebben de early bird departure extra gepland, zodat we de camper eerder mogen ophalen, en we rijden dan direct naar onze eerste staplaats, Willow Beach,website  een klein stuk voorbij de Hooverdam.

De bedoeling is hierna dat we via Kingman en dan via de historical Route 66 naar de South Rim van de Grand Canyon rijden waar we 4 dagen hopen te verblijven. Voor de camping bij de Grand Canyon: klik hier. We hebben een RV camp langs de Route 66 geboekt (in Seligman), klik hier en voor de laatste 2 overnachtingen in Las Vegas zijn we nu ook zeker van een standplaats. Qua afstand was Kingman naar de Grand Canyon nog wel een stuk rijden (helemaal als we via Route 66 rijden) vandaar dat we in Kingman gaan lunchen en even rondneuzen, en dat we hierna doorrijden naar Seligman voor een overnachting. En op de planning staat onder andere op deze dag om de grotten van de Grand Canyon te bezoeken. De rit van Seligman naar de Grand Canyon kunnen we nu dus iets rustiger aan doen. En ik ben nu KOA lid.

Hierna doen we Flagstaff aan, en de national / state parks die in dit gebied liggen. Ook Lake Havasu ligt op de planning. Dit is wat we ongeveer gaan rijden:

  • Voor nog wat meer plaatmateriaal van de C30: klik hier

 

  • Programma so far:
  • Dag 1: Las Vegas
  • Dag 2: Las vegas – Willow Beach
  • Dag 3: Willow Beach – Seligman
  • Dag 4: Seligman – Grand Canyon
  • Dag 5: Grand Canyon- Grand Canyon
  • Dag 6: Grand Canyon

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.