Oberohe – Camping “wat doen we hier?”

Written by Jan Douwe

Oberohe…

Gistermiddag om een uur of 12 vertrokken richting onze 2e vakantie plek. Ferienpark Heidesee. Ik blijf het maar zo noemen, want het heet zo. Maar er zijn legio ander namen te bedenken voor dit park die het meer eer zouden toedoen op dit moment. Maar ik laat de foto’s voor zich spreken dadelijk.

We zijn na een half uur vertraging / omrijden uiteindelijk aangekomen op het vakantiepark. De 4 van Braunschweig naar Luneburg ligt open, dus we moesten een stukje omrijden, wat onze reistijd niet ten goede kwam. Hierna moesten we nog een kilometer of 30 door de middle of nowhere  rijden voordat we uiteindelijk in het vakantiepark aan kwamen. Omdat het zo laat was hebben we verder geen foto’s gemaakt, en zijn we direct begonnen met eten koken en spullen opruimen. Ik ben nog even met Thijs naar het tierpark gelopen (4 geiten, 3 schapen en wat los huppelende konijnen)  zodat hij nog even een frisse neus kon krijgen. Hij heeft de hele middag in de auto geen kik gegeven zo moe was hij van 4 dagen zwemmen. Het valt ons al wel op dat het heel rustig is op de camping. Er staan wel auto’s, maar we zien verder geen mensen.

De volgende ochtend

We lopen even een rondje over de camping heen zodat we kunnen zien waar we beland zijn.

p1340932

Ons stulpje, met parkeren naast de deur…

p1340934

Het tierpark…

p1340937

Los lopend konijn…

p1340940

Ons zwemmeer. Een afgraving waar men in 1900 diatomiet uit de grond haalde, wat gebruikt werd als onder andere als bestandsdeel voor dynamiet en kunstmest.

We komen hierna op het gedeelte van de camping waar volgens mij de laatste gasten zijn vertrokken met  “de fiets van oma”…

p1340946 p1340947 p1340955

We komen hooguit 4 mensen tegen op de hele camping. We hebben dus een lichtelijk vermoeden dat we in elk geval buiten het hoogseizoen zitten. We lopen nog even een stuk verder tot we de wasmachine afdeling gevonden hebben zodat we onze zwemspullen even kunnen uitwassen. Nadat we dit gevonden hebben en Thijs z’n middagdutje heeft gedaan gaan we nog even op stap naar een naastgelegen dorpje Müden – Örtze. Een nog historisch dorpje wat nog 1850 uitstraalt…

p1340962

Oude dorpskerk…

p1340977

Bauernhoff…

p1340979

Vergane schuurglorie…

p1340988

De oude watermolen. Dit gebouw is rond 1900 van hout omgebouwd naar het huidige stenen pand en dient nu als VVV kantoor / Atelier….

p1350001 p1350003 p1350009

Even poseren voor de camera…

p1350026

De heidesee…

Nu is het natuurlijk algemeen bekend dat Duitsland een hoop grote namen / breinen heeft voortgebracht. Ik noem een Albert Einstein, Goethe, Bach, Gutenberg, Till Schweiger en ga zo maar door.  En ook qua gadgets doen de Duitsers nog steeds niet onder voor laten we zeggen de Japanners…

p1350027

Maar ik wist echt niet dat ze in 1880 al kunststof kozijnen hadden!

Nadat we in dit dorp zijn uitgewandeld rijden we nog even naar Fassberg, waaronder meer een Duitse luchtbasis gevestigd is.

p1350036

We gaan hier nog een keer heen, aangezien hier ook het museum zit waar stukken te zien zijn van de luchtbrug naar Berlijn . De moeite waard om even te bekijken. Bergen-Belsen staat ook nog op het programma. (word het zowaar toch nog even cultureel..)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − tien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.