Frankrijk 2015 – D12: Perpignan via via

Written by Jan Douwe

Vandaag gaan we richting Perpignan. Perpignan is bekend vanwege de typerende Catalaanse sfeer. Perpignan is ook van middeleeuwse oorsprong een Catalaanse stad en ligt in het Franse gedeelte van dit historische gebied. Het is in 2008 uitgeroepen tot officiële Hoofdstad van de Catalaanse Cultuur. (lang leve wiki…)

Ik heb een paar dagen eerder al op de kaart gezien dat het mogelijk is om een heel stuk vlak langs de middellandse zee te rijden als we binnen door gaan. We komen dan ook bij een paar plekken langs waar mogelijk nog een paar van die roze vogels kunnen staan. En onderweg komen we nog bij Port Leucate langs,

Met een geweldig zandstrand…


En bij het uitzichtpunt Cap Leucate staat een oude vuurtoren…


Thijs vind alles wel weer prima in het zonnetje…


Uitzicht over het strand van Port Leucate


Via het strand en kruipend over de rotsen kun je dit soort strandjes bereiken. Het was vandaag een aangename 27 graden, dus er waren toch aardig wat mensen die de klauterpartij hadden ondernomen om even naar het strand te gaan om te zonnen…


Of even lekker bootje varen…


Het water is hier ook heel helder…

De reden dat we naar Perpignan rijden is ondermeer het Paleis van de koningen van Majorca (Frans: Palais des Rois de Majorque) dit is een voormalig koninklijk paleis van het koninkrijk Majorca, wat nu niet meer bestaat. We parkeren de auto gratis langs 1 van de muren van dit optrekje, en na een lunch op het voorterrein gaan we het kasteel in…Uitzicht vanaf de uitkijktoren. Die witte strepen voor het hoge gebouw zijn allemaal bovengrondse graven.

Op de achtergrond de middellandse zee…

De troonzaal…

Dak van de mannenkapel…


De vrouwenkapel…

We rijden terug via de peage (omdat dat zo lekker snel gaat..)
Het weer vandaag: een lekkere 27 graden met veel zonneschijn. Het zwembad krijgt weer een kort bezoek…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − een =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.