Frankrijk 2015 – D3: Narbonne

Written by Jan Douwe

Vandaag staat ons eerste culturele dagje op het programma. We gaan het centrum van Narbonne onveilig maken. Narbonne is de hoofstad van deze regio, en heeft de eer om 1 van de hoogste kathedralen in zijn stadsgrenzen te hebben. Tevens is Narbonne voor ons de dichtsbijzijnde stad op een kilometer of 10 rijden. We doen hier in de Carrefour onze dagelijkse boodschappen e.d.

Maar eerst moeten we nog een klein probleem met ons gasfornuis oplossen. Gisteren waren onze gasflessen leeg. (we zitten niet op het gasnet, maar op 2 butaanflessen…) en deze moesten eerst vervangen worden voordat we weer iets konden opwarmen buiten de magnetron. Nadat we gisteren een telefoontje naar Alina Ferrari hebben gepleegd zou vandaag Jean Paul de tuin/klusjesman langs moeten komen om ons probleem op te lossen.
Met het vervangen van de gasfles, en 3 verbrande vingers van het testen van de gasvlam later weet Jean Paul het probleem op te lossen voor ons, en kunnen we weer gassen!



Hoog bezoek in het Place de l’Hotel de Ville. (ik zal her en der vast wel een accent grave of zo missen op de letters…)
Voor dit hotel ligt nog een stuk van een oude romeinse weg, die zo mooi was dat ik vergeten ben om deze fatsoenlijk vast te leggen.



Beetje sneupen in de winkels…

We gaan hierna naar de Cathedrale Saint-Just. 1 van de hoogste kathedralen in z’n soort.




Middenschip van de kerk, met enorm veel roodmarmer…



Oude waterspuwers…



Canal de la Robine…





Sluisen…




Wateroverloop…

Als we thuiskomen is er pasta, en zwemmen we nog een baantje in ons privebad…

Het weer: een graad of 27. Het zwembadwater ziet er nog steeds verleidelijk uit, maar van een groovy 21 graden is nu gezakt naar 18 graden…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 1 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.