4D15 – Dag 3 – de dag van Groesbeek

Written by Jan Douwe

Als een vlindertje…. dat appte ik rond een uur of half 6 naar de familie Schep. En dat was de eerste 15 kilometer ook zo. Het lopen ging goed, en de gang zat er aardig in. Voordat we het wisten hadden we Malden achter ons gelaten en gingen we richting Milsbeek  voor de losse 10 kilometer richting Ottersum. Maar bij Milsbeek besloot m’n rechterbeen weer opstandig te worden, dus de rest van de route naar Ottersum was een regelrecht afzien. Ondanks de paracetamol werden de benen steeds zwaarder..

Zodat zelfs het lekkerste softijs van Nederland me niet kon troosten. En vlak na Ottersum kwam het moment dan ook van de man met de Hamer. Ik was er doorheen. Ik had pijn in beide voeten en ik was het zat. Als er een bezemwagen van de 4daagse langs was gereden was ik er zonder pardon ingesprongen en terug naar huis gegaan.

Maar gelukkig waren de hulptroepen onderweg. Ergens in de middle of nowhere zie ik ineens vrouwlief staan die me opwacht samen met Thijs en Jannita. Een ingelast rust van een minuut of 10, samen met een pillencocktail laten de man met de Hamer huiswaarts keren. Maar ook hulde voor Jo die me tot dat moment door de moeilijkste stukken heen loodst en bij me blijft.

Na nog een stuk doorbijten komen we uiteindelijk weer samen met de 40 en 30 kilometer lopers, en nemen we vlak voor het begin van de beruchte zevenheuvelen weg nog een rust. Ik heb nog steeds last van de voeten, maar doordat we de heuvels in gaan wordt de druk op m’n benen anders waardoor het lopen ineens gelukkig een heel stuk makkelijker gaat.

Want als je hier naast loopt ga je vanzelf meer tempo maken.

 

WP_20150723_12_47_22_Pro

Na Breedeweg nemen we nog een keer rust, vlak voor het centrum van Groesbeek waar het ook 1 groot feest is voor de wandelaars. Want het laatste gedeelte van deze dag (en volgens velen ook het zwaarste ) staat nog op ons te wachten…WP_20150723_13_29_15_Pro

De Zevenheuvelen weg…

WP_20150723_13_42_09_Pro

“de lange stoet de bergen in van het circus Jeroen Bosch…”

Helaas zijn we te laat bij de militaire begraafplaats in Groesbeek om de herdenkingsceremonie van de Canadeze militairen mee te maken. Maar net als wij hier zijn komt er een peloton van de Nationale Reserves aan om de eregroet te brengen.WP_20150723_13_50_29_Pro

Hierna lopen we verder de weg af richting Berg en Dal

WP_20150723_13_59_00_Pro WP_20150723_14_23_37_Pro

Nog een stop bij het aterpunt van Vitens, en dan door naar beneden.

IMG-20150723-WA0010

Vlak voor de wedren staan Martine, Thijs en Jannita ons nog op te wachten. We finishen om iets na 4 uur. Het start bewijs voor de laatste dag is binnen!

wp_ss_20150723_0001

S’avonds bij de pedicure alle blaren ( het zijn er slechts 3..) nogmaals leeg gemaakt en opnieuw getaped. Ook m’n hamstring wordt nog extra ingetaped voor extra steun.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − vijf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.