Sneeuw & Tradities 2010

Written by Jan Douwe

traditie getrouw wederom een site update met sneeuwfoto’s. Het was dit jaar zelfs zo vroeg dat ik een week nodig had om bij te komen en de foto’s online te zetten. Daar komt ook nog eens bij dat we dit jaar besloten hebben om tijdens kerst een luxe diner op tafel te zetten, en daarvoor moeten we wel wat voorbereidingen treffen. Maar wees gerust, de standaard foto van de kliko zit er ook tussen:)

1

De achtertuin2

Knijster en Alex vinden de sneeuw van afstand opzich wel interesant… 3

En klimmen overelkaar heen voor het beste beeld… maar als puntje bij paaltje komt… 4

Vinden ze sneeuw maar koud en vies…

5

Nog een fotootje van de achtertuin…

6

En ja hoor, een close up van de kliko… (tis niet veel..)

7

 

Ons vogelhuisje zit er ook onder…

Ow ja.. Kerstdiner… bij dezen:

8

Het past

 

9

En er is genoeg ruimte voor wat garnituur…

 

10

Maar Knijster is het er niet helemaal mee eens…

11

12

Alex onder de boom, sfeersetting. Gedacht wordt aan een garnituur van bospaddestoelen, uitjes, wortel en prei, daarbij wat kruidnagel, een goede stevige rode wijn, en wat zoete aardappeltjes om mee te stomen. Ongeveer 45 minuten op 200 graden, en “pling”… gaar

 

13

Of, gevuld met een vulling van tamme kastanjes, paddestoelen, knoflookboter, zilveruitjes, wederom een stevig rood wijntje, groentebouquet, licht aanzetten in een braadpan, en wederom 45 minuten op 200 graden in de oven, waarbij af en toe het konijn bedruipen met het braadvocht om uitdroging te voorkomen.

Alex gelooft het wel en smeert em snel uit de braadslede. Dan toch maar weer chinees bestellen met kerst…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × een =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.