USA 2018-D5-En groot is ie…

Written by Jan Douwe

Mather Campground. Het is weer vroeg in de ochtend dat we wakker zijn, toch weer om een uur of 6. De camper staat mooi geparkeerd in het vak, en we zitten op zich op een goede afstand van de toiletten. Vandaag gaan we de Grand Canyon bezoeken!

We zitten op een camping zonder hookup, dus echt puur natuur, midden in een bos. Met de daarbij behorende bewoners die al het een en ander gewend zijn, en dus niet echt schuw zijn.

Andere bosbewoners zijn druk bezig met het bouwen van hunnebedden

Nadat we helemaal bepakt en bezakt zijn vertrekken we naar de bushalte voor de rit naar de Grand Canyon. We hebben een halte direct naast de camping, maar we lopen eerst nog even naar de market place voor wat boodschappen. We komen onderweg ook weer allemaal eekhoorntjes en ander klein spul tegen

Vanaf de marketplaza pakken we de blauwe lijn naar de Grand Canyon. Deze gaat naar het drukste gedeelte van het park, waar ook het bezoekcentrum zit en dus ook om de 5 minuten met dezelfde precies als die van de kogeltreinen in Japan er een bus met (u voelt hem al aankomen) Japanners aan komt denderen. Niks mis mee natuurlijk, maar je komt ze echt overal tegen. Vanaf het station volgen we de route naar de canyon rand, waar we met een paar minuten lopen aankomen.

We worden al opgewacht door 1 van de vele eekhoorns die bij de toeristen proberen eten te scoren.

Thijs kijkt alvast de dienstregeling na voor de volgende bezoeklocatie.

En dit is em dan. Hier hebben we 5 jaar op gewacht! De Grand Canyon.

Nadat we wat hebben rondgeslenterd en foto’s gemaakt hebben gaan we nog even naar het bezoekcentrum voor een sanitaire stop en voor een natje en droogje. We zien onder andere 1 van de orginele boten waarmee voor het eerst door de hele Colorado rivier is gevaren.

Hierna gaan we met de bus naar het volgende uitzichtpunt, Bright Angel. De pendelbussen zitten regelmatig volgeladen, waardoor je dit soort situaties krijgt. Ze ging nog net niet bij hem op schoot zitten, en hij was ook niet echt gecharmeerd van het feit dat ze geen deo gebruikte. (in elk geval rook ik dat ook niet)

Bij Bright Angel trail besluiten we om een stuk naar beneden te lopen. Mijn idee om in 1 dag naar beneden en naar boven te lopen heeft het niet gered, de temperatuur beneden was boven de 38 graden, wat te warm was om direct weer de klim te beginnen. We doen daarom een klein stuk van de trail naar beneden om toch het gevoel te krijgen dat we een stuk gedaan hebben.

#metoo, zit je naar mijn kont te kijken?

Grutte Pier was hier!

We rijden nog verder naar de overige uitzichtpunten tot aan Hermits Rest, en bezoeken onder andere Hopi Point en andere locaties. Hierna gaan we terug naar de camping. Op de parkeerplaats bij de marketplace komen we nog een aantal muledeers tegen. We worden tegen gehouden, aangezien het paarseizoen begonnen is, en zowel de mannetjes als de vrouwtjes kunnen dan agressiever zijn.

En vlak bij de camping zelf spotten we dit beest!

We eten een hapje en de kids gaan op bed. Ik ga nog even met de camera naar buiten om wat foto’s te maken van de sterrenhemel.

Thijs en Silke hebben zich vandaag keurig gedragen, het ging heel goed met ze in, lopend of in de draagzak. Ze krijgen ook veel complimentjes van andere mensen (Amerikanen zijn dol op kleine kinderen…) Silke is al vergeleken met Pebbles van de Flintstones, en Thijs krijgt complimenten over z’n grappige accent.

Temperatuur: Boven op de canyon rand een fris windje, graadje of 26, zodra je onder de rand zat werd het direct warmer.

Gespotte dieren: Elks, muledeers, (grond)eekhoorns, raven en kolibri’s

Gereden kilometers: Geen idee, ik zat in de bus.

1 thought on “USA 2018-D5-En groot is ie…

  1. Arieke says:

    Mooooooie foto’s! Leuk om jullie verslag te lezen. Geniet er van!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.