USA 2018 -D3-rte66

Written by Jan Douwe

Als eerste m’n welgemeende excuses. Ik had beloofd om te laten zien welke Fryslân celebrity er mee op reis is in de USA, maar door alle belevenissen van vandaag is dat er niet van gekomen.

Na een onrustige nacht (we worden allemaal regelmatig wakker door dan wel de kinders, dan wel door de hitte) zijn we vlak voor zonsopgang allemaal wakker. Het is ongeveer kwart voor 6. Ik ga er met de camera op uit om de zonsopgang vast te leggen.

In de schaduw / uit de zon is het goed te doen, maar zodra de zon er weer bij komt schiet de temperatuur direct weer de lucht in. Rond half 8 is het alweer dik 29 graden. Thijs heeft nogal last van de jetlag, want het brood wat ie net naar binnen heeft genomen komt er even later net zo hard weer via dezelfde route naar buiten. Hij gaat met Martine douchen, maar spuugt hier ook nog een paar keer. Tijdens nog een paar van Thijs z’n spuugsessies ruimen we toch alles maar op en koppelen we de camper af. We rijden naar beneden om nog even bij het water rond te dobberen.

Vandaag staat de rit naar Seligman op de planning. Nog een stuk 93 South en dan door Kingman heen via (en daar is ie weer ?) Route 66! We starten de camper dus weer op en rijden terug naar de snelweg. We doen eerst nog een klein stukje terug naar een uitzichtpunt waar we nog wat foto’s kunnen maken van bovenaf van de camping waar we net stonden.

Het is vandaag overigens 17 jaar geleden dat de Twin Towers geraakt werden, dus overal hangt de Stars and Stripes er halfstok bij. Ook in en lokale kranten wordt er aandacht aan besteed.

Uitzicht vanaf de snelweg van de camping

Hierna is het op naar Kingman

Op een gegeven moment komen we langs een koffietent waar we even stoppen om te kijken of er een bak koffie te scoren is. Ik ga samen met Jannita naar binnen en druk Nederlands met elkaar pratend zoeken we de koffie op. De winkeleigenaar spreekt ons aan, en vraagt of we toevallig Duits zijn. Dat zijn we natuurlijk niet, we zijn Nederlands. Waarop hij vraagt “do you know Nijmegen?” Yes of course! I live there. En zo praten we in hartje USA ineens over de Walk of the world! Henny Sackers zou trots op ons zijn. We scheppen allebeide op over onze prestaties en het voelt net of ik een nieuwe vriend voor het leven erbij heb!

Het is hier nog steeds een lekkere 37 graden, maar het voelt wel koeler aan dan gisteren. We rijden verder naar Kingman waar er weer 100 $ aan benzine in het voertuig wordt geduwd. Hierna doen we nog boodschappen in de Wal-mart, en rijden we door naar Seligman voor onze overnachting daar. We draaien nu ook de mother road op!

 

We komen meerdere Route 66 tentjes / historische landmarks tegen

Dustbowl wind op de achtergrond

Lange rechte kale weg

Thijs en Silke op de achterbank. Met Thijs gaat het sinds de stop bij de wal-mart een stuk beter. We hebben “gezond” brood zonder gekke toegevoegde suikers of fructose gevonden wat hij wel wil eten, en hij kauwt zo 6 plakken naar binnen. Vlak voor Seligman komen we de Grand Canyon Caves tegen waar we morgen nog even naar terug gaan om even onder de grond te kijken. We maken nu alvast wat foto’s van Thijs op dino jacht

Er staat ook een hoop oude troep langs de kant van deze plek, het meeste is al vergane glorie.

Nadat we hier nog even een bak koffie doen en even wat rondlopen stappen we in de auto en rijden we het laatste stuk naar de camping. Bij aankomst leeg ik de tanks even en maak hierna pasta klaar. Thijs en Silke eten hun buikjes rond en zodra ze op bed liggen gaan de ogen dicht en zijn ze vertrokken. Wij ruimen de camper nog een beetje op en gaan zo vroeg slapen. Iedereen is moe.

 

Gespotte dieren: De eerste herten/ reeën, veel roofvogels en 1 dode vos

Het weer: Willow Beach 35 graden bij vertrekt. Kingman 29 graden en Seligman nu een lekkere 20 graden. Het wordt vannacht 15 graden, dus we kunnen hopelijk lekker slapen.

Morgen eerst even terug naar de Grand Canyon Caverns, nog een rondje Seligman en dan op naar de Grand Canyon.

 

Gereden afstand: 244 kilometer.

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.