USA 2018 –D2- On the road again

Written by Jan Douwe

Na een best wel onrustige nacht zijn we dan toch allemaal (op Thijs na) rond 6 uur wakker. Silke heeft trek, net als de rest, dus ik neem haar alvast mee naar beneden om een hapje te eten bij het gratis buffet wat Best Western z’n gasten aanbied. Dat betekent dus scrambled eggs, sausages en suryp waffles naar binnen stouwen. De koffie is 5 jaar na dato nog steeds niet te zuipen, maar er zit cafeïne in, dus we doen het er maar mee.

Silke valt bij het personeel in de smaak, getuige de volgende opmerking van 1 van de dames die voor de scrambled eggs refill zorgde:

“Holy mother of Jesus, she is so beautifull, what a bunch of joy”

Dat wordt dan maar de quote van de dag. Ook de rest doet zich tegoed aan het ontbijt. We hebben om 9 uur een taxi afspraak staan. Martine en ik worden dan opgehaald en naar de ophaal locatie van Cruise America gebracht. Hier nemen we dan onze C30 in ontvangst.

We hebben nu ook een pleeghond die ons tijdens de reis vergezeld. Suggesties voor een naam mogen via de app.

Onze ride wordt voorgereden. Van buiten ziet het er allemaal wel redelijk uit, maar het interieur is wel iets gedateerd / beschadigd en er zitten toch wel wat mankementen aan het voertuig. 1 ervan is de slaap / zitbank die niet goed zit waardoor de hele bank aan 1 kant inzakt. Dit laten we direct herstellen, waardoor we 10 minuten extra moeten wachten. Maar nadat dit ook allemaal is afgehandeld mogen we dan toch echt vertrekken. We rijden eerst even naar de walmart om onze nieuwe autostoelen op te halen (vooraf online besteld, ideaal.)

Lekker cruisen door Las Vegas.

De tank is wel bijna leeg, dus die vullen we ook even.

Wat wel even duurt als je er meer dan 30 gallon in moet gooien. Ik heb 100 $ vooruit betaald, en dat is niet genoeg om de tank helemaal vol te krijgen. Maar ruim voldoende om in elk geval minimaal onze eerste (en 2e reisbestemming) te halen.

Thijs en Silke in hun nieuwe autostoeltjes.

We doen nu nog even wat boodschappen bij de walmart voor de eerste avond, en rijden daarna richting Willow Beach voor onze eerste kampeerplek.

Lake Mead. Na nog 16 kilometer krijgen we de afslag naar onze kampeer locatie. We moeten hier een zwaar beschadigde weg afrijden, recentelijk zijn er flashfloods geweest waardoor er ook stukken asfalt niet meer op de plek liggen waar ze zouden moeten. Nadat we aankomen halen we de gegevens op van waar we de camper neer mogen zetten en we rijden naar het RV park.

We rijden onze camper op de juiste plek, sluiten alle slangen aan en gooien dan de airco aan. Het is dik 42 graden, en de fohn staat nog steeds aan, dus het is niet te harden buiten. Thijs is nog steeds niet te genieten, dus ik ga maar even een stuk met hem lopen naar het water toe. En daar spotten we een calibri.

Thijs valt uiteindelijk in slaap.

Er zitten ook een hoop kwartels op het terrein

En konijntjes

Uitzicht over de rivier.

We eten s’avonds een burger en maken hierna met de nodige pijn en moeite de camper klaar voor onze eerste overnachting. Nadat dat eindelijk is gelukt leggen we Thijs en Silke op bed, en ze zijn binnen no time vertrokken. Hierna gan we nog even naar buiten en spotten we dit 8potige monster…

Het is nu bijna 11 uur s’avonds en de camper begint nu een beetje af te koelen. Zo maar eens op bed.

Het weer: Strak blauw, 42 graden.

Gespotte dieren: Vogelspin, hagedisjes, kolibrie, konijnen en kwartels.

Morgen op naar Kingman / Seligman, via Route 66! En dan zien jullie ook voor het eerst welke Fryslân special mee in de koffer is gereist.

1 thought on “USA 2018 –D2- On the road again

  1. Arie says:

    Ziet er leuk uit. Hoop dat Thijs en Silke ook snel gewend zijn.

    Geniet er van.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 − 5 =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.