Center Parcs – Even Helemaal Weg

Written by Jan Douwe

En dan zit je begin september achter je laptopje wat wordpress plugins bij te werken om ineens een concept pagina tegen te komen van onze Center Parcs vakantie dit voorjaar. Het is zelfs zo erg dat ik niet eens 123 de datum paraat heb van wanneer we zijn weg geweest. Shame on me…

Eens snelle blik op de exif data van de eerste afbeelding laat zien dat we in het weekend van 11 maart  richting noord Frankrijk zijn vertrokken richting Center Parcs Les Trois Forêts. Gelegen in de Moselle, vlak bij Straatsburg. Want 1 van de voordelen van kinderen hebben is dat je af en toe iets bij de Prenatal moet aanschaffen. En daar krijg je dan soms Center Parcs bonnen bij voor een verblijf met bv 50% korting. Want de volle mep betalen voor een Centerparcs doe ik liever ook niet.

Dus vroeg in het jaar opa, oma en Jannita gepolst om ook eens mee naar naar een Center Parcs te gaan. Na wat heen en weer vergaderen wordt het dus bovengenoemd park in Frankrijk. Opa, Oma en Jannita komen een dag eerder alvast aan in Nijmegen zodat ze niet 1 lange zit hebben. We hebben ook portofoons geregeld voor communicatie onderweg (wij rijden meestal iets sneller dan O&O&J, dus is dan af en toe wel handig om direct te kunnen communiceren).

Net voorbij Luik de lunchpauze met bammetjes en drinken uit Nederland

Thijs is al helemaal blij dat ie samen met opa en oma op vakantie mag.

Waar we eind vorig jaar jaar aangenaam verrast werden bij de grensovergang bij Maastricht (je kent het wel, de grens over en je darmen weten even niet meer wat boven of onder is door het crappy Belgische asfalt) – er ligt nieuw asfalt!!! – is het nu  raak op een provinciale weg in Frankrijk. Schoonvaders weet vakkundig een kuil in de weg mee te nemen met gangetje 80…

En dan is dit het resultaat. Klein deukje in de velg.

Maar na dik 6 uur rijden komen we dan eindelijk aan in Hattigny, en halen we bij de receptie de sleutels op voor ons verblijf voor de komende paar dagen.

De woonkamer. Met een loungeset die op een terras niet zo misstaan, maar een week bank hangen is er niet bij.

Alle pannen verzamelen! Dit is alles om voor 8 man mee te koken…

Thijs ligt er al weer helemaal klaar voor in z’n bed. 1 van z’n laatste foto’s met speen overigens.

Wat foto’s van het park zelf…

Thijs aait een geitje..

Thijs zit op een wipkip…

Thijs zit op een glijbaan…

Opa zit op een wipkoe..

We doen een dagje Straatsburg, en rijden via de Vogezen (lees toeristische route) naar Straatsburg. Onderweg komen we veel natuurschoon en vervallen / overwoekerde ruïnes tegen

Straatsburg…

 

Thijs heeft het wel weer even gezien en ligt lekker te pitten in de buggy..

Gebouw van het Europese parlement

We rijden ook nog een keer naar Dabo, waar bovenop een rots van 660 meter hoog een kapelletje staat gewijd aan Leo de 9e.

2 jaar geleden is er een brand geweest in 1 van de horeca gelegenheden aan de voet van de rots, waardoor waarschijnlijk op dit moment niemand is en de locatie officieel gesloten is. Maar dat weerhoud me er niet van om over het hek heen te klimmen om naar boven te klimmen om nog wat meer foto’s te maken van het uitzicht..

Thijs speelt verstoppertje..

Opa vertrouwd het toch niet helemaal met de auto, dus we gaan op zoek naar een garage die even naar ed band van de Mazda wil kijken. Mijn Frans begint langzaam aan wel beter te worden (kan al 50 postzegels bestellen en 2 stokbroden :D) maar uitleggen dat de band van de auto van Opa met 80 kilometer per uur in een gat in de weg is gestuiterd en nu een deuk in de velg heeft is nog niet echt aan mij besteed. Maar met handen en voeten (en een belletje naar de Mazda Alarmcentrale in Nederland) komen we een heel eind. Na wat heen en weer gebel komen we er achter dat er een Nissan / Mazda garage in het dorp zit waar we even langs kunnen gaan om naar de auto te kijken..

En met de spreekwoordelijke Franse slag wordt de velg provisorisch hersteld zodat Opa de reis voort kan zetten

Aangezien er op het Center Parcs geen wasserette aanwezig is moeten we dit in een dorp verderop doen.

Kofferbak lunch

Mooi vergezichtje

En na een weekje treintje rijden naar de Aqua Mundo, rondtoeren in de omgeving, Franse broodjes en chocolade eten zit de vakantie er weer op, en op vrijdag ochtend rijden we weer terug naar Nederland. We tanken natuurlijk nog even in Luxemburg (we zijn en blijven natuurlijk Nederlanders), en missen de binnendoor afslag in Luik waardoor we de hele stad om moeten rijden, en komen rond een uur of 5 s’avonds weer thuis aan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + 5 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.