It sil heve

Written by Jan Douwe

Bemmel, Cuijk, Groesbeek, Wijchen, Elst, Valburg en Ewijk. Het zijn geen wel klinkende namen waarbij er een rilling over m’n rug gaat zoals bij Harns, Drylst, Ljouwert, Starum, Sleat of Hylpen, maar ja, de kans dat we de komende jaren in Fryslân op een sloot kunnen staan met schaatsen onder de voeten zonder dat ze nat worden is zo klein dat je dan maar naar alternatieven moet zoeken om een “medal of honor”  te bemachtigen.

Dus maar inschrijven voor de Nijmeegse 4 daagse, en na een teleurstellende loting vorig jaar… Is het dit jaar…..

4dagen

RAAK 🙂

Het officele persbericht van afgelopen vrijdag:

Persbericht 2015.004, 10 april 2015

Vierdaagse blijft zeer in trek

Stichting DE 4DAAGSE loot 3.395 debutanten in voor 99ste Vierdaagse

Voor de 99ste Vierdaagse hebben 51.462 mensen uit de hele wereld ingeschreven. Onder toezicht van de notaris zijn vrijdag 3.395 debutanten ingeloot.

Gelukkig zijn de records van 2014 (53.844 inschrijvingen, 7.844 debutanten uitgeloot) niet geëvenaard. Het aantal inschrijvingen voor de 99ste Vierdaagse toont evenwel ondubbelzinnig aan dat het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld zeer in trek blijft. Het is voor de derde maal in tien jaar tijd dat er meer dan 50.000 inschrijvingen zijn binnengekomen. Voor de Vierdaagse 2015, die van 21 tot en met 24 juli gehouden wordt, zijn maximaal 46.000 startbewijzen beschikbaar.

Opvallend is dat vooral minder debutanten hebben ingeschreven voor de Vierdaagse. Van hen kwamen er uiteindelijk 8.857 in aanmerking voor de loting. Daarvan werden er 3.395 ingeloot en 5.462 uitgeloot. “Minder debutanten is een gevolg van de al in 2013 bekendgemaakte regel dat je tussen 2010 en 2016 tenminste vier keer de Vierdaagse met succes moet hebben volbracht, wil je gegarandeerd een startbewijs krijgen voor de jubileumeditie in 2016”, verklaart voorzitter Johan Willemstein van Stichting DE 4DAAGSE.

 

It sil heve!

1 thought on “It sil heve

  1. marijke says:

    Leuk!!!!! Succes met voorbereiden!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + negentien =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.